preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Tražilica
E-dnevnik

Nastava na daljinu

       

     Virtualni razredi

    5.a     6.a   7.a   8.a

    5.b     6.b   7.b  8.b

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Školsko zvono
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf

Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika privatnosti .pdf

Godišnji plan i program
Školski kurikulum
Pogledajmo...

       

Uključenost u projekte:

"ZALOGAJČEK"

"ŠKOLSKA SHEMA"

   

"POTICANJE DAROVITOSTI"

 

 

"MOJ POMOĆNIK I JA"   

"BALTAZAR" 

"HRABRI ČUVARI na djelu"

"TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA"

  

"ZDRAV ZA PET"

Korisne poveznice: 

eTwinning projekti

eTwinning je zajednica škola u Europi

https://www.etwinning.net/hr/pub/index.htm

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Poveznica na eTwinning aktivnosti u OŠ Zlatar Bistrica: http://www.os-zlatar-bistrica.skole.hr/search?s3_nr=25&s3_skip=1&s3q=etwinning+projekti&Submit=Tra%BEi&s3_kat=5499

eTwinning projekti se u OŠ Zlatar Bistrica provode od 2014. godine. Prvi takav projekt bio je s partnerima iz Francuske, a nosio je naziv "Tell me more about your magazines". Tema projekta bili su časopisi (dječji i popularno-znanstveni), a učenici ( sada već srednjoškolci)  su svoja znanja o časopisima te kako pronaći informacije u njima proširivali i razmjenjivali s učenicima iz francuske osnovne škole. Projekt su vodile školske knjižničarke iz škola partnera, a nagrađen je Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete, a kao primjer dobre prakse predstavljen je na stručnim skupovima školskih knjižničara i na europskom seminaru u Češkoj. 

U školi je oformljen eTwinning tim, a članovi tima redovito se stručno usavršavaju na eTwinning mobilnostima i TCA aktivnostima u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije ( AMPEU) te na njima razmjenjuju i stječu nova iskustva, razmjenjuju primjere dobre prakse i pronalaze partnere za buduće projekte i aktivnosti. Od 2018. godine naša škola nosi naziv eTwinning škole što je rezultat rada i provođenja eTwinning projekata i redovitog stručnog usavršavanja na europskim seminarima i mobilnostima, obrazovne inovativnosti, modernih pristupa poučavanju, suradnje, kolaboracije i komunikacije s europskim partnerima i OŠ Zlatar Bistrica. 

 

eTwinning projekte provodimo s učenicima od 1. do 8. razreda,a teme su različite: časopisi, pisanje zajedničke bajke, učenje o zavičaju i Europi, upoznavanje drugih zemalja i kultura, sigurnost na internetu, učenje uz igru, tj. uz lutke; poticanje čitanja i pismenosti, građanski odgoj i obrazovanje, STEAM područje, učenje stranih jezika i slično. U školi obilježavamo Dan Europe i Dan eTwinninga i provodimo edukacije na eTwinning portalu za sve učitelje u kolektivu, redovito diseminiramo projektne aktivnosti, predstavljamo projekte, stručno se usavršavamo i njegujemo duh eTwinning zajednice u OŠ Zlatar Bistrica.  Projekte provodimo s gotovo svim zemljama Europske unije.

NAGRADA COMET DODIJELJENA JE eTWINNING PROJEKTU LET'S MEET AT THE CROSSROADS OF EUROPE NA GODIŠNJOJ eTWINNING KONFERENCIJI U ZAGREBU

POVEZNICA:  http://www.os-zlatar-bistrica.skole.hr/?news_id=1309#mod_news

2019./2020.

Projekt School Permaculture Garden, ujedno i Erasmus+ projekt SPG5

Rad učenika 7. razreda Jana Josipa Šimića

Projekt Learning Outside - Vivid Exploration LO-VE

Projekt A book is our friend

Projekt Dream tomorrow's library

 

Projekt FUNtastic puppets-FUNtastic pupils, 1.r.

2018./2019.

 

Responsible Digital Natives, 5.-8.r

Projekt Learning other cultres and languages through Music and Art, 7.-8.r.

Projekt Sweets in STEAM, 2.r.

Projekt Let's meet at the crossroads of Europe, 4.r.

Projekt READ(Y), 7.-8.r.

Projekt Along and across Europe

2017./2018.

Projekt Classroom, homeland, Europe

2015./2016.

Projekt International Book Club

2016./2017.

It's raining cats and dogs

2017./2018.

 

Projekt We are creative writers

2017./2018.

 

Projekt Tell me more about your magazines

2014./2015.

 

Nacionalna služba za podršku eTwinningu Hrvatska dodijelila nacionalnu oznaku kvalitete za naše eTwinning projekte 

provedene u školskoj godini 2018./2019.

eTwinning projekti u OŠ Zlatar Bistrica provedeni prošle školske godine koji su osvojili nacionalnu oznaku kvalitete su: READ(Y), FUNtastic puppets-FUNtastic pupils, Learning other cultures through Music and Art, Let's meet at the crossroads of Europe, Responsible Digital Natives, Sweets in STEAM, The seven wonders of my city, Every country tells its story.

Nacionalna služba za podršku eTwinningu Hrvatska 2019. godine zaprimila je rekordni broj prijava projekata za nacionalnu oznaku kvalitete. Odgojno-obrazovni djelatnici od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja aktivni u eTwinning zajednici prijavili su 518 suradničkih projekata provedenih kroz eTwinning platformu. Veliki broj prijava projekata za nacionalnu oznaku kvalitete potvrđuje dinamičnost, inovativnost i kreativnost eTwinning zajednice u Hrvatskoj koja bilježi sve veći rast i interes za sudjelovanjem u europskoj odgojno-obrazovnoj zajednici u koju je uključeno 46 zemalja obuhvaćenih eTwinningom i eTwinningom plus. Nacionalna oznaka kvalitete koju dodjeljuje Nacionalna služba za podršku eTwinningu priznanje je odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama za visoku razinu kvalitete rada na eTwinning projektima koji su zadovoljili kriterije pedagoške inovacije i kreativnosti, integracije projekta u kurikulum, uspješne komunikacije, razmjene materijala i suradnje među partnerskim školama, kreativne uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije i koji su uspješno diseminirali rezultate projekta. Vijest je prenesena s portala eTwinning.

Priloženi dokumenti:
Misija eTwinning skole.docx

preskoči na navigaciju