preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Tražilica
E-dnevnik

Nastava na daljinu

       

     Virtualni razredi

    5.a     6.a   7.a   8.a

    5.b     6.b   7.b  8.b

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Školsko zvono
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf

Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika privatnosti .pdf

Godišnji plan i program
Školski kurikulum
Pogledajmo...

       

Uključenost u projekte:

"ZALOGAJČEK"

"ŠKOLSKA SHEMA"

   

"POTICANJE DAROVITOSTI"

 

 

"MOJ POMOĆNIK I JA"   

"BALTAZAR" 

"HRABRI ČUVARI na djelu"

"TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA"

  

"ZDRAV ZA PET"

Korisne poveznice: 

Šk.god.2020./2021.

Sudjelovanje na 9. znanstvenom pikniku

U dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u petak 25. rujna 2020. godine otvoren je 9. znanstveni piknik. Znanstveni piknik je najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj, a zbog epidemiološke situacije njezino održavanje i predstavljanje učeničkih inovacija i demonstracija ove godine dostupno je putem youtube kanala. 

U sklopu manifestacije Osnovnu školu Zlatar Bistrica predstavio je učenik 8. razreda Lukas Pavlović sa svojim izumom multifunkcionalni spremnik. Video možete pogledati na poveznici: https://bit.ly/3kYa4HC . 

 

Zelena čistka-Geat Global Cleanup/Let´s Clean Up Europe/World Cleanup Dan

Sudjelovanje najmlađih u akcijama čišćenja uvijek je od iznimne važnosti budući da se upravo oni naraštaj koji treba osnažiti za aktivan doprinos očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima, potiču na volontiranje te ujedno podižu svijest o očuvanju okoliša, a nas potiču da budemo bolji.

Razredni odjeli (1. - 8,) zajedno sa svoji razrednicima priključili smo se i sudjelovali u najvećoj akciji čišćenja u Lijepoj našoj 18. rujna 2020. godine u sklopu World Cleanup Day na području mjesta Zlatar Bistrica.

  

 

Obilježili smo Svjetski dan močvarnih (vlažnih) staništa (2.2.2021.)

Učenici 6.b razreda sudjelovali su u izradi materijala povodom međunarodnog dana močvarnih staništa koji se obilježava 2. veljače svake godine, u svim državama svijeta. 

 

 

 

 

Obilježili smo Svjetski dan vode (22.3.2021.)

Učenici 4.b razreda su u sklopu eTwinning projekta eTwinning Kids With eTwinning Skills sudjelovali u radionici izrade digitalnih plakata u alatu Publisher te na taj način obilježili Svjetski dan voda 22.3. Njihova poruka je jasna: Čuvajmo vodu jer voda je život i budućnost!

 
Obilježili smo Svjetski dan šuma (22.3.2021.)
 
Učenici 3. razreda na satu Priroda i društva pogledali su film "Šume u Hrvatskoj" a na satu informatike izradili su digitalne plakate  na kojima su pisali poruke vezane uz šumu i tako obilježili Svjetski dan šuma.
   
 
PRVO MJESTO NA DRŽAVNOJ SMOTRI UČENIČKIH RADOVA U OKVIRU PILOT-PROJEKTA BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac, Osijek, organizirali su Državnu smotru učeničkih radova (postera) u okviru pilot-projekta Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Alemka Markotić.

Povjerenstvo je vrednovalo  učeničke radove svakog školskog tima pri čemu se razmatrao poster i video uradak o unaprijed zadanim temama.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici OŠ Zlatar Bistrica (Gita Vlahek, Lucian Korpar, Lovro Tuđa, Nikola Glavač  i Dorotea Borić). Mentorica učenicima je Štefica Škrlec, prof. biologije i kemije, učitelj savjetnik. Prvo mjesto učenici dijele sa školskim timom OŠ Josipa Pupačića iz Omiša.

Najbolji tim iz kategorije osnovnih i srednjih škola bit će nagrađen sudjelovanjem u Kampu biosigurnosti na otoku Lošinju sljedeće školske godine (do pet učenika i jedan mentor) ovisno o epidemiološkoj situaciji.