preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Tražilica
E-dnevnik

Nastava na daljinu

       

     Virtualni razredi

    5.a     6.a   7.a   8.a

    5.b     6.b   7.b  8.b

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Školsko zvono
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf

Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika privatnosti .pdf

Godišnji plan i program
Školski kurikulum
Pogledajmo...

       

Uključenost u projekte:

"ZALOGAJČEK"

"ŠKOLSKA SHEMA"

   

"POTICANJE DAROVITOSTI"

 

 

"MOJ POMOĆNIK I JA"   

"BALTAZAR" 

"HRABRI ČUVARI na djelu"

"TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA"

  

"ZDRAV ZA PET"

Korisne poveznice: 

Primjeri dobre prakse

 

Školska knjižnica uvijek je otvorenih vrata. U njoj se provode različite aktivnosti
kao što su radionice za učenike i učitelje, obilježavaju se važni datumi, dogovaraju se
književni susreti, provode se školski, nacionalni i europski eTwinning projekti, potiče se
čitanje i pismenost te vještine 21. stoljeća, surađuje se sa svim nastavnim predmetima,
provodi se KIMOO, održavaju se virtualni susreti, izrađuju se plakati, učenici se pripremaju za
školska, županijska i državna natjecanja iz različitih predmeta te za projekt Čitanjem do
zvijezda, uči se o medijima, digitalnim obrazovnim alatima, koristi se sva literatura i izvori
koji se nalaze u fondu knjižnice, družimo se i učimo zajedno.

U Mjesecu hrvatske knjige straničnici učenika 4. razreda otputovali su u Kinu u jednu osnovnu školu gdje su razveselili učenike tamošnjeg 2. razreda, a oni su nam uzvratili svojim šarenim straničnicima. Poveznica: http://www.os-zlatar-bistrica.skole.hr/?news_id=1034#mod_news

Europski dan jezika obilježili smo radionicama u školskoj knjižnici u korelaciji s nastavom Hrvatskoga jezika. U njima su sudjelovali učenici 6. razreda. 

Uz Svjetski dan životinja koristili smo dječje časopise Smib, Moj planet i Prvi izbor kako bi učenici 2. razreda naučili služiti se njima i pronalaziti informacije. Čitalo se o životinjama, kako i gdje one žive, koje su njihove značajke, koje vrste životinja postoje i drugo. Učenici su koristili prethodna znanja usvojena na satu iz Prirode i društva, zapisivali u bilježnice i rješavali nastavne listiće i zadatke u radnim bilježnicama iz Hrvatskoga jezika. Nakon sata na satu Likovne kulture izradili su prigodni plakat.

I ove smo se školske godine uključili u projekt/natjecanje Čitanjem do zvijezda s temom "Ljeto priča priče". Petra, Ana i Mia su kao članice školskog čitateljskog kluba ZLATKKA sudjelovale na županijskom natjecanju i zauzele odlično 6. mjesto. 

Kravata je simbol hrvatske kulturne baštine, a u školskoj knjižnici posebno se njeguju i provode aktivnosti vezane uz hrvatsku kulturu i tradiciju.

Učenici su sudjelovali u obilježavanju Svjetskoga dana kravate izradom velike kravate koja je bila izložena u predvorju škole, a kravate smo nosili i oko vrata.

Književni susreti s književnicom Maricom Milčec i pripovjedačicom priča i bajki Margaretom Peršić organiziran je kako bismo obilježili Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni dan dječje knjige u travnju. Učenici su u književnom susretu aktivno sudjelovali postavljajući pitanja i razgovarajući s gošćama, a neki su i glumili likove iz bajki i priča i pri tom se dobro zabavili i nasmijali.

O muzejima se učilo, čitalo, gledalo, slušalo, igralo i istraživalo.

U povodu održavanja nacionalne manifestacije Noć muzeja 2019. koja se održava u petak 1. veljače, a čija je ovogodišnja tema Inovacije i digitalna budućnost u Osnovnoj školi Zlatar Bistrica provodile su se brojne obrazovne aktivnosti u kojima su učenici istraživali o muzejima, učili o njima na kreativan i inovativan način, čitali, služili se tehnologijom, tj. tabletima i QR kodovima, izrađivali plakate, u virtualnoj šetnji posjetili neke muzeje, slikali i crtali motive zagorskih dvoraca i muzeja te pisali literarne radove maštajući i opisujući tajne muzejskih dvoraca.

Tjedan materinskoga jezika i glagoljice i Međunarodni dan materinskog jezika

Od 18. do 22. veljače u OŠ Zlatar Bistrica trajalo je obilježavanje Međunarodnog dana materinskoga jezika te Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva.. Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se diljem svijeta 21., a Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače.

Međunarodni dan dječje knjige i Noć knjige obilježili smo raznimm aktivnostima: čitanjem knjige Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea i gledanjem istoimenog filma, kreativnim aktivnostima i izradom plakata  i drugim. 

U Osnovnoj školi Zlatar Bistrica u utorak 23. travnja 2019. godine održana je kreativno-edukativno-sportska radionica Junaci čitaju i gibaju se čime smo obilježili Noć knjige i Svjetski dan knjige. Voditeljice radionice bile su školska knjižničarka i učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture.

U radionici su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda za koje su osmišljene igre koje uključuju čitanje i sportske aktivnosti, kao npr. pogađanje lika i djela, poligon za trčanje i pogađanje zagonetke, igranje školice, čitanje pitanja i odgovaranje na njih, book hunt ili potraga za knjigama na policama i sl.

Tema ovogodišnje Noći knjige je Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa pa su učenici polaznici Likovne skupine zajedno s učiteljem Likovne kulture oslikali prigodne interaktivne plakate s likom Durice, Petra Pana i Supermana kako bi ošarenili prostor škole i uveseljavali učenike koji mogu odabrati neki od likova i postati super junak-čitatelj koji im se najviše sviđa.

NASTAVNI SATI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Knjižnica i knjižnična građa, 7. razred

Poveznice na mrežne stranice korištene kod obrade nastavnih sadržaja:

http://www.znanostblog.com/20-najvelicanstvenijih-knjiznica-na-svijetu/ ( pristupljeno 18.9.2019.)

https://www.nsk.hr/ ( pristupljeno 18.9.2019.)

https://www.nsk.hr/category/zbirke/  ( pristupljeno 18.9.2019.)

 

 

preskoči na navigaciju