2021-01-15 11:45:43

ORGANIZACIJA NASTAVE U 2. POLUGODIŠTU

Na temelju odluke župana Krapinsko-zagorske županije, a sukladno priopćenju ministra znanosti i obrazovanja, trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe ZZJZ Krapinskozagorske županije, nastava će se od 18. siječnja 2021. g.  za učenike 1. – 4. razreda odvijati po Modelu A – nastava u školi, a  za učenike 5. – 8. razreda po Modelu C  nastava na daljinu. Detaljnije o načinu provođenja nastave pogledajte pod opširnije. 

 

Molimo učenike 1. – 4. razreda i njihove roditelje da se i dalje strogo pridržavaju pravila i protokola u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite od zaraze virusom COVID-19 (naglasak na pridržavanju vremena i dolaska učenika u školu, pojačanoj higijeni te obaveznom mjerenju temperature prije dolaska u školu uz ostajanje učenika kod kuće u slučaju bilo kakvih simptoma koji bi upućivali na mogućnost zaraze učenika, ukućana ili njihovih kontakata).

Za učenike 5. – 8. razreda nastava na daljinu će se odvijati i dalje preko mreže Yammer, ali uz određene izmjene.

Nastava se odvija uvijek ujutro, ali u realnom vremenu (prema rasporedu zvona za jutarnju smjenu), dok se rasporedi sati izmjenjuje svakog tjedna (prvoga tjedna nastava se odvija prema rasporedu za smjenu „A“). Nastavne materijale, upute i zadatke predmetni učitelji će objavljivati svakoga dana prema rasporedu sati od 7.45 (početak 1. sata) do 13.05h (završetak 7. sat).

Očekuje se redovita aktivnost učenika prema rasporedu sati te će se bilježiti prisutnost na nastavi (lajkanje objava učitelja i komunikacija privatnim porukama u vrijeme trajanja nastavnog sata prema rasporedu sati). U slučaju neaktivnosti učenika, kontaktirat će se roditelji. Ukoliko se situacija ponavlja, upisuju se izostanci koje treba opravdati ispričnicom (kao i u redovitoj nastavi u školi).

U virtualnim razredima očekuje se primjerena komunikacija, a za neprimjereno ponašanje snose se propisane posljedice.

Nadamo se da ste se odmorili, da će vam ovaj način organizacije nastave na daljinu pomoći u lakšem i organiziranijem rješavanju školskih obaveza, ali od svega se najviše nadamo da se uskoro vidimo u školi. U slučaju bilo kakvih poteškoća, uvijek se možete obratiti razrednicima, učiteljima i stručnoj službi.

Sretno, hrabro i zdravo u nove radne pobjede!


Osnovna škola Zlatar Bistrica