2020-12-23 10:51:59

Velikanom se postaje čineći dobro za druge

U vrijeme adventa u školi se poticao i osjećao volonterski duh među učenicima. Učenici 4. b razreda izradili su adventski kaledar dobrih djela, a učenici 3. razreda polaznici izvannastavne aktivnosti Mali volonteri promišljali o potrebitima u njihovom mjestu. Razmišljali su o starijima, bolesnima i nemoćnima te kako bi baš njima, koji blagdane neće provesti u svojim domovima, sa svojim unucima i obiteljima, u ovim teškim uvjetima mogli ipak malo uljepšati nadolazeće blagdane. Odlučili  su izraditi čestitke i božićne ukrase za štićenike obližnjih domova za starije i nemoćne i razveseliti ih. (više pod opširnije)

“Tražiš li sreću, nikad je nećeš naći… Razveseli drugoga, misli na svoju obitelj, utješi nekog bolesnika, pomozi siromahu, posjeti nekog starca i jednog ćeš dana osjetiti kako si sretan.”   

Phil Bosmans

Za svaku baku i djeda izradili su prigodnu blagdansku čestitku te napisali svoje želje i lijepe misli. U četvrtak 17. prosinca 2020. g. spakirali su pripremljene darove te se pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Oremuš i stručne suradnice pedagoginje uputili u posjet domu za starije i nemoćne osobe „Vita Nostra“ u Zlatar Bistrici. Po dolasku u Dom predstavili su se medicinskoj sestri, zahvalili, predali darove i otpjevali božićnu pjesmu, u nadi da će iduće godine moći osobno uručiti darove štićenicima i uveseliti ih svojom pjesmom. Prepuni dojmova učenici su se vratili u školu, bogatiji za jedno veliko, plemenito i hvalevrijedno iskustvo. Ostatak čestitki i ukrasa zapakirali su i poslali poštom staračkom domu „Viktorija“ iz Zlatar Bistrice i domu za starije i nemoćne osobe „Presečki“ iz Oroslavja.  

Adventski kalendar dobrih djela učenika 4.b razreda


Osnovna škola Zlatar Bistrica