preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
E-dnevnik

Nastava na daljinu

       

     Virtualni razredi

    5.a      6.a     7.a

 5.b      6.b     7.b    8.

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Školsko zvono
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf

Školski kombi
Zaštita privatnosti

Godišnji plan i program
Školski kurikulum
Pogledajmo...

       

       

Uključenost u projekte:

"ZALOGAJČEK"

"ŠKOLSKA SHEMA"

   

"POTICANJE DAROVITOSTI"

 

 

"MOJ POMOĆNIK I JA"   

"BALTAZAR" 

"HRABRI ČUVARI na djelu"

"TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA"

  

"ZDRAV ZA PET"

Korisne poveznice: 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Preporuke Stožera civilne zaštite KZŽ i MZO
Autor: Marina Dinjar, 27. 10. 2020.

Poštovani roditelji,

prema preporuci Stožera civilne zaštite s obzirom na epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiji učenici osim u slučaju zaraze i izrečene mjere samoizolacije ne dolaze u školu niti ako je nekome od članova kućanstva izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom ili se kod člana zajedničkog kućanstva (nekoga iz obitelji s kim učenik živi) pojave simptomi koji upućuju na COVID-19. Detaljnije upute i preporuke pročitajte pod opširnije


Učenik iz tog kućanstva ne dolazi u školu već preventivno ostaje kod kuće i polazi nastavu na daljinu za vrijeme trajanja mjere samoizolacije člana kućanstva i od pojave simptoma kod ukućana sve do saznanja o rezultatima testiranja člana kućanstva kod kojeg su se simptomi pojavili. Nakon zaprimanja rezultata testiranja potrebno je postupiti prema preporukama i uputama epidemiologa i obiteljskog liječnika, a o svemu obavijestiti razrednika/cu. Za izostanke učenika iz škole u navedenim slučajevima uvažava se ispričnica roditelja.

 

Izoliranje oboljelih i samoizolacija njihovih bliskih kontakata osnovna je mjera za suzbijanje širenja epidemije. Zbog znatnog povećanja novooboljelih i opterećenju zdravstvenog sustava nužna je suradnja odgojno-obrazovnih ustanova sa školskom medicinom i epidemiološkom službom pri obavještavanju roditelja djece izložene zarazi, stoga prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja u slučaju pojave zaraze u školi i potrebe za samoizolacijom učenika škola će kontaktirati i informirati roditelje učenika.

Drugim riječima, za izricanje mjere samoizolacije učenika u slučaju kontakta sa zaraženom osobom u školi ne treba čekati odgovor epidemiološke službe već je dovoljno da roditelje učenika o potrebi za mjerom samoizolacije obavijesti škola odmah po saznanju o zaraženom učeniku/djelatniku s kojim su učenici bili u kontaktu, kako bi se spriječilo daljnje širenje.

U tom slučaju roditeljima učenika koji su bili izloženi zaraženom kontaktu razrednik će dostaviti pisanu obavijest i informirati ih o daljnjem postupanju.

 

U prilozima pročitajte informacije o načinu širenja virusa COVID-19 i postupanju, samoizolaciji te kriterije za testiranje, prekid izolacije i karantene.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju